Over Armanda

Mijn gehele loopbaan als algemeen fysiotherapeut (1990-2011) heb ik grote interesse gehad, in pijnklachten aan lage rug en bekken. Ik heb in 2008 de stap gezet om de 3 jarige post- HBO opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut te volgen. Ik wilde mijn kennis en vaardigheden uitbreiden zodat ik ook de bekkenbodem en onderbuikklachten goed kan behandelen. Sinds 2011 ben ik geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Vanaf 2011 heb ik Bekkenfysiotherapie Helmond opgericht omdat ik me volledig wilde focussen op de klachten in en rond het bekken. Sinds 2013,(David Wise) zie ik het als mijn missie om de vaak onverklaarbare pijnklachten in en rond het bekkengebied meer bekendheid te geven en zo goed mogelijk te behandelen.

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut

Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut sta ik ingeschreven bij het BIG en CKR (Centraal Kwaliteit Register Fysiotherapie).

Bij het behalen van voldoende accreditatie punten, wordt de registratie iedere 5 jaar verlengd. Ik kies zorgvuldig de nascholing uit waarmee ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen omtrent de pijnklachten en problemen in het bekkengebied.

Mijn werkwijze

Klachten in het bekkengebied, die veroorzaakt worden door een dysbalans van de verschillende spieren, opsporen (zie intake) en behandelen zodat de mens er weer grip op kan krijgen. Het ontwikkelen van spiergevoel en zelfmanagment is daarbij van cruciaal belang.(zie behandeling)